Ce priorități are Uniunea Europeană în următorii ani?

Stiri

În ultimul său raport, intitulat „Dezvoltarea Durabilă în Uniunea Europeană”, Eurostat, biroul de statistică al UE, a prezentat evaluarea anuală a progresului în ceea ce privește Agenda 2030 și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri). Într-o perioadă marcată de provocări majore, precum schimbările climatice și digitalizarea rapidă, Uniunea Europeană se confruntă cu o necesitate urgentă de acțiune.
Pentru a aborda aceste provocări complexe, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a conturat direcțiile politice fundamentale sub forma a șase obiective generale. Aceste orientări reflectă angajamentul UE de a promova o dezvoltare sustenabilă și de a aborda problemele urgente ale vremurilor noastre.

 

1.   Ecologie

Schimbările climatice și distrugerea mediului sunt amenințări existențiale la adresa Europei și a lumii. Prin urmare, prin Pactul Verde European, se dorește crearea unei tranziții către o economie modernă, eficientă din punct de vedere al resurselor și competitivă, care să nu mai emite gaze cu efect de seră nete până în 2050.

2.  Digitalizare

Tehnologia digitală ne schimbă viețile. Prin strategia sa digitală, UE dorește să se asigure că această schimbare funcționează pentru oameni și companii și contribuie la neutralitatea climatică a Europei până în 2050. Comisia se angajează să transforme următorul deceniu în Deceniul Digital al Europei.

3.   Economie

Oamenii și companiile din UE prosperă doar dacă economia le este la dispoziție. Prin economia sa socială de piață, UE se asigură că economiile pot crește și că sărăcia și inegalitatea sunt reduse în același timp. Într-o Europă stabilă, economia poate satisface pe deplin nevoile oamenilor.

4.   O Europă mai puternică în lume

Comisia Europeană reprezintă multilateralismul și o ordine mondială bazată pe reguli în care UE joacă un rol mai activ și mai important. În calitate de putere economică lider, UE are nevoie de o politică comercială puternică, deschisă și echitabilă. În același timp, dorește să asigure cele mai înalte standarde de climă, mediu și siguranță la locul de muncă.

5.  Promovarea modului nostru de viață european

O Europă care oferă protecție trebuie, de asemenea, să susțină justiția și valorile fundamentale ale UE. Atacurile la adresa statului de drept zguduie UE în temeiurile sale juridice, politice și economice.

6.  Un nou impuls pentru democrație în Europa

Prezența record la alegerile europene din 2019 arată cât de vibrantă este democrația în Europa. Cu toate acestea, trebuie să implicăm mai mult oamenii în luarea deciziilor și să-i lăsăm să joace un rol mai activ în stabilirea priorităților noastre. Oportunitatea de a face acest lucru este o conferință despre viitorul Europei, unde își pot exprima ideile despre Europa.

Concluzie

În concluzie, prioritățile Uniunii Europene pentru următorii ani sunt clar conturate de orientările politice fundamentale stabilite de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceste priorități reflectă angajamentul UE de a aborda provocările actuale și de a asigura un viitor durabil și progresiv pentru Europa și cetățenii săi.

 

Scroll to top